Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Α' ΛΥΚΕΙΟΥ
Ξεκινώντας με την Α' λυκείου, η έρευνα έγινε στο τμήμα Α2, στην οποία συμμετείχαν είκοσι ένα (21) άτομα, εκ των οποίων τα έντεκα (11) είναι κορίτσια και τα δέκα (10) είναι αγόρια.Ξεκινώντας με την ερώτηση "Πόσο συχνά παρακολουθείς τηλεόραση;" το μεγαλύτερο ποσοστό (48%)  δήλωσε ότι παρακολουθεί κάθε μέρα, ενώ από την άλλη κανένα άτομο δεν επέλεξε την επιλογή "ποτέ". Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι οι απαντηθέντες της Α' λυκείου παρακολουθούν όλοι κάθε μέρα τηλεόραση.
Ενσωματωμένη εικόνα 9
Αυτό ισχύει και με το ραδιόφωνο, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό (38%) ακούει κάθε μέρα και το αμέσως επόμενο (33%) ακούει μία φορά την εβδομάδα.
Ενσωματωμένη εικόνα 8
Στον τύπο, όμως, έχουμε αντίθετα αποτελέσματα-συμπεράσματα, καθώς οι περισσότεροι μαθητές δήλωσαν ότι δεν διαβάζουν ποτέ εφημερίδα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα.Ενσωματωμένη εικόνα 7
Αναλυτικότερα, όσον αφορά τα αγόρια, 2 διαβάζουν μία φορά την ημέρα, 4 μία φορά την εβδομάδα και 4 ποτέ, ενώ από τα κορίτσια, όλα δήλωσαν ότι δεν διαβάζουν εφημερίδα.Ενσωματωμένη εικόνα 6
Στην συνέχεια στην ερώτηση "Ποιο από τα τρία ΜΜΕ προτιμάς;" η τηλεόραση κατέχει την πρωτιά , ενώ ακολουθεί το ραδιόφωνο,μετά το διαδίκτυο και ο τύπος στο τέλος.
Ενσωματωμένη εικόνα 5
Τα χαμηλά αυτά ποσοστά του τύπου γίνονται ευδιάκριτα και στην  ερώτηση  "Ποιο από τα τρία ΜΜΕ βρίσκεις λιγότερο ενδιαφέρον;" καθώς ο τύπος κατέχει το ποσοστό της τάξης του 71%. Δεύτερη έρχεται η τηλεόραση και ύστερα  το ραδιόφωνο με την επιλογή "κανένα", η οποία δηλώθηκε από το 5% των απαντηθέντων.
Ενσωματωμένη εικόνα 4

Εν συντομία, για τις δύο επόμενες ερωτήσεις ("Ποιο από τα τρία ΜΜΕ πιστεύεις ότι μεταδίδει καλύτερα τις πληροφορίες;" και "Ποιο από τα τρία ΜΜΕ πιστεύεις ότι μεταδίδει τις πληροφορίες πιο γρήγορα;") βλέπουμε ότι η τηλεόραση και πάλι παίρνει τα μεγαλύτερα ποσοστά (48% και 67%), όπως φαίνεται στα παρακάτω διαγράμματα:
Ενσωματωμένη εικόνα 3
Ενσωματωμένη εικόνα 2
Στην ερώτηση 6 ακολουθεί ο τύπος (τα αποτελέσματα της έρευνας της συγκεκριμένης ερώτησης για αυτήν την τάξη έρχονται σε αντίθεση με αυτά των άλλων τάξεων που προτίμησαν τον τύπο αντί για την τηλεόραση) και στο τέλος το ραδιόφωνο.
   Τέλος, όσον αφορά στην ερώτηση "Αν θα θέλατε να ασχοληθείτε με αυτόν τον τομέα, τι από τα παρακάτω θα επέλεγες;" η τηλεόραση και το ραδιόφωνο επικρατούν, όπως φαίνεται παρακάτω:
Ενσωματωμένη εικόνα 1

Σαν γενικό συμπέρασμα, βλέπουμε ότι η τηλεόραση είναι η δημοφιλέστερη στους μαθητές της Α' λυκείου και η χρήση της είναι ευρεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου