Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014


ΑΡΘΡΟ
Στις 20 Μαρτίου 2014 και ημέρα Πέμπτη, μαθητές της Α’ λυκείου που συμμετέχουν στην ερευνητική εργασία: «Γνωριμία με τα ΜΜΕ» του σχολείου μας επισκέφτηκαν το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 προκειμένου να πάρουν μια ιδέα για το πώς λειτουργεί ένας ραδιοφωνικός σταθμός. Στην επίσκεψή τους αυτή, εισηγήτρια και ξεναγός ήταν η δημοσιογράφος Τζέλλα Παυλάκου. Οι μαθητές συνομίλησαν με την δημοσιαγράφο για θέματα γύρω από το επάγγελμα του δημοσιογράφου και για την ιστορία του σταθμού. Με την πρόφαση αυτή, λίγα λόγια για την ιστορία του σταθμού:
     

«Ο Αθήνα 9.84 είναι ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός της Αθήνας, αποτελεί και τον πρώτο σταθμό της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας με πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου Αθηναίων Μιλτιάδη Έβερτ. Η πρώτη μετάδοση έγινε στις 31 Μαΐου του 1987.
   Το 1999 οι εγκαταστάσεις του "Αθήνα 9.84" μεταφέρθηκαν από την οδό Λιοσίων στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Πειραιώς, στο Γκάζι. Πάρα πολλοί γνωστοί Έλληνες δημοσιογράφοι ξεκίνησαν την καριέρα τους από εκεί, μεταξύ τους οι Όλγα Τρέμη, η Έλενα Κατρίτση και άλλοι.
Στα χρόνια που πέρασαν διετέλεσαν πολλοί άνθρωποι στο "τιμόνι" της προεδρίας. Μεταξύ αυτών και η γνωστή ηθοποιός Μάρω Κοντού η οποία υπήρξε για χρόνια και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων.Τον Μάρτιο του 2001 ο σταθμός μεταφέρθηκε στους 98.3 MHz έπειτα από απόφαση του ΕΣΡ για την ταξινόμηση των ραδιοφωνικών συχνοτήτων της Αττικής. Ανήκει ιδιοκτησιακά στη Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας του Δήμου Αθηναίων. (με τα αρχικά: Δ.Ε.Ρ.Α.)» 
         Μετά από την ξενάγηση τους στους χώρους του κτιρίου, οι μαθητές βρέθηκαν στο κεντρικό στούντιο, όπου παρακολούθησαν μια ραδιοφωνική παραγωγή από την πλευρά των "παρασκηνίων". Έτσι, μπόρεσαν να δουν από κοντά τους συντελεστές της εκπομπής (ραδιοφωνικός παραγωγός, ηχολήπτης, επιμελητή μουσικής, συντάκτης, εκφωνητής ειδήσεων κτλ) να δουλεύουν και να πάρουν μια ιδεά για τα αντίστοιχα επαγγέλματα.
     Τέλος οι μαθητές, ενθουσιασμένοι ζήτησαν να επαναληφθεί άλλη μια τέτοια επίσκεψη.

Ευχαριστούμε το προσωπικό του σταθμού που μας δέχθηκε και μας ξενάγησε, εν ώρα εργασίας.

Σύνταξη:Γιώργος Κουρσιούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου